Napsat recenzi

Hotelu vládne nezkušený personál a informační chaos

Recenze hotelu Hotel Zámek Loučeň & Zámecký Hotel Maxmilián ***** (Česko - Středočeský kraj - Loučeň)

Hodnocení:
průměrně: 2,8/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2016
Přečteno: 438x
Recenze se líbila: 367 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 1

Původně jsem chtěl napsat pěknou recenzi, ale s odstupem několika hodin a díky velmi nepříjemnému zážitku při check-outu v superlativech bohužel mluvit nemohu. Pokud chcete vyjet na jednodenní výlet s dětmi s návštěvou krásného zámku a příjemného zámeckého parku, pak rozhodně do Loučně. Jestli máte zájem o romantický pobyt ve dvou, pak se Loučni oklikou vyhněte. Jinak budete na konci spíše rozčarováni. Baliček "Manželská láska" nabízí služby, které kvalitou neodpovídají požadované ceně.

Ubytování  průměrně (3,1/5)

Interiér Domečku knížete Alexandra vypadá na fotkách nepoměrně lépe než ve skutečnosti. Zoufale mu chybí oko zkušeného designéra. Starobylost vybavení neuráží, to, co zaráží, je jeho nestylové a zcela nevkusné aranžmá podle rčení "každý pes jiná ves". Kýžený wow-efekt se při vstupu rozhodně nedostavil, spíše rozpaky. Udělali jsme chybu, že jsme do domečku vstoupili poprvé ještě za denního světla a ne až po setmění při svitu svíček, v kterém řada estetických faux-pas zaniká. Nejhezčí na celém pokoji nebyla paradoxně postel se zapranými nebesy, ale rohová vana s mou manželkou a kyticí, kterou jsem pro ni objednal. Květinář (který ovšem nepatří k hotelovému personálu) odvedl dobrou práci. Podotýkám, že domeček je nejdražším ubytováním na zámku, a tudíž by měl být i nejluxusnějším. Bohužel není.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Dobré. Objednaná čtyřchodová večeře byla chutná, ačkoli o žádný kulinářský zázrak se nejednalo. Nabízené víno "ze zámeckých sklepů" bylo laciné, už po dvou deci lezlo do hlavy.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Personál je sice milý a vstřícný, ale komunikace s ním je natolik problematická (rozuměj chaotická), že se může vyrojit řada nedorozumění (doufám, že se jedná jen o nedorozumění a ne účelové klamání), které vás ve výsledku mohou stát nepředpokládaný (a ne zrovna malý) výdaj navíc. V našem případě se jednalo o nepochopení formulace "prohlídka zámku s kostýmovaným průvodcem" v nabídce balíčku, v jehož prezentaci se v úvodu píše o komfortu pro dva. Pochopil jsem to tak, že se jedná o soukromou prohlídku pro dvě osoby a v tomto duchu jsem také několikrát, asi čtyřikrát, telefonicky komunikoval s personálem hotelu i zámeckého infocentra, když jsem si sjednával čas prohlídky. Vždy jsem hovořil o "privátní prohlídce pro dvě osoby v rámci zaplaceného balíčku" a nikdo mě neupozornil, že v tomto balíčku se nejedná o privátní prohlídku, ale o prohlídku se skupinou. Naopak mi bylo sděleno - jestli to máte zaplacené v rámci tohoto balíčku, není problém se na prohlídce domluvit. U check-outu pak po mě chtěli za privátní prohlídku zámku příplatek 2000kč, který jsem z pochopitelných důvodů odmítl zaplatit. Nakonec jsme se domluvili na odměně pro průvodce ve výši 500kč. Velmi trpká tečka na závěr pobytu, který měl být romantický.

V případě personálu levá ruka neví, co činí pravá, hotelový personál není informován o chodu zámku, což je podivné, když nabízejí společné služby a pracují pod stejným zřizovatelem.

Dále mě zarazilo, že hotel dopředu vyžaduje zálohu za pobyt, ale neobtěžuje se s elektronickým potvrzením rezervace. Zákazník si musí zavolat, aby se ujistil, že záloha dorazila.

Služby wellnesscentra jsem instinktivně nevyužil a na základě ostatních recenzí i osobní zkušenosti s vybavením hotelu soudím, že jsem udělal dobře. Raději jsme se cestou na Loučeň stavili v hotelu Felicitas v Poděbradech, který nezklamal.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Čtyři hvězdičky kvůli zámeckým interiérům. Ty jsou překrásné, vybavené naprosto nevšední, velmi zajímavou expozicí. Kostýmovaný průvodce stylizující se do role dávného obyvatele zámku byl naprosto bezchybný, vykazoval se hlubokými znalostmi, jeho výklad byl zajímavý a velmi poutavý, zcela odlišný od rutiny, s kterou provázejí brigádníci na většině českých zámků. Takto mají vypadat průvodci na zámcích. Díky!

Zámecké zahrady neurážejí, ale k srdci mi nepřirostly. Zejména mě odpuzovaly kýčovité plastové židle a lavičky, jejichž nevkusné užití doslova bilo do očí. Jsme-li v přírodě, proč nepoužít dřevo, jsme-li na zámku, proč ne kov? Zámecké interiéry krásné, dojem ze zámeckých exteriérů jakož i zařízení hotelových pokojů hrubě narušuje estetický nevkus vedení rezortu.

Celkový dojem  průměrně (2,8/5)

Zámek je krásný, pro výlet s dětmi jako stvořený. Ten jediný budu doporučovat. Rozhodně se však neubytovávejte a v žádném případě si nekupujte žádný balíček. Personál je sice laskavý a snaživý, ale zmatený. Ryba však vždy smrdí od hlavy, proto apriori ze svého celkového rozladění neviním personál, ale vykutálené vedení hotelu, které se nejspíš opravdu rozhodlo na nebohých návštěvnících co nejvíce ušetřit, bez ohledu na to, jestli se ještě vrátí. Jelikož je mi tento způsob podnikání z duše odporný, nevrátím se a nebudu služby hotelu doporučovat. Dvě hvězdičky dávám za zámek.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 10
z 28 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

vasek: komolení názvu - 30. 7. 2023 22:19

Pisatel by se měl naučit jak správně vyslovit potažmo napsat název městyse Loučeň takže do Loučeně,na Loučeni a ne Loučni,také neříkáme do Práh,ale do Prahy,věřte,že nás starousedlíky to trochu uráží,jinak s hodnocením se dá souhlasit. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Středočeský kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání