Napsat recenzi

Zbytečný propadák

Recenze hotelu Hotel Špindlerova Bouda *** (Česko - Královéhradecký kraj - Špindlerův Mlýn)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2016
Přečteno: 362x
Recenze se líbila: 415 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Na Špindlerově boudě jsme strávili dvě noci na hlavní budově. Ubytování má slušný potenciál pro strávení krásné dovolené, přesto v aktuální podobě u nás kvůli zbytečným pochybením propadlo.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Pokoj Standard nevyniká velikostí, ve dvoulůžkovém č. 121 není místa o moc víc než je nutné. Zejména v chodbičce se člověk nechce potkat s otevřením dveří do koupelny, má omezený prostor, kam uhnout. Nicméně pokoj i s koupelnou byl čistý, s funkčními okny i topením a teplou vodou, což je vše, co turista našeho typu vyžaduje. A pro dámy bude jistě plus fén. V koupelně se objevily asi jediné dvě závady, a sice hůře doléhající dveře sprchového koutu a vodovodní kohoutek, který by lépe sloužil jako rozstřikovač.

Zamykání pokoje je moderně řešeno kartou. Je-li ale na pokoji ubytováno více osob, uvítal by jistě každý svou kartu. Už jen proto, že je na ni vázáno i osvětlení, takže pokud chcete nechat druhého potmě, odejděte mu s kartou. Zvýšit množství by neškodilo i u opakovačů signálu wi-fi (případně GSM). V pokoji na konci chodby je signál slabý tak, že se občas neudrží a spadne. Přidání jedné židle na celkový počet "dvě" zvýší komfort sezení, ale sníží prostor ubytovaným na skutečné minimum. A kdyby se na pokoj vhodně přidaly další elektrické zásuvky, určitě by se nikdo nezlobil.

Ale abychom nemluvili jen o nedostačujícím množství, například hudby byl nadbytek. Těžko říct proč, ale celý den nám hrála jakási montónní melodie. Zde se ukázala výhoda vzdáleného pokoje, slyšeli jsme ji jen slabě, takže šílenství jsme nakonec nepodlehli. Nadbytek hluku způsobovaly i kroky na prkenné podlaze chodby a občasné zvuky splachování z jiných pokojů.

Hodnotíme ubytování pouze v hlavní budově. Čtyři hvězdičky jsou za čistotu a celkovou spokojenost s pokojem. Drobné nedostatky by nebyly zásadní ani při delším pobytu.

+ čistota pokoje i koupelny

+ útulný pokoj

- občas mizející signál wi-fi a GSM

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Měli jsme zajištěno ubytování se snídaní v ceně. Co se snídaně týče - snídaňový bufet byl poměrně rozmanitý. K dispozici bylo několik druhů pečiva, několik druhů sladkých buchet nebo koláčů. Jogurty, marmelády, šunka, sýry, salámy, teplé párky a klobásy a možnost si nechat čerstvě udělat míchaná vajíčka, omeletu, "hemenex" (ham and eggs ze tří plátků šunky a tří vajec) a palačinky. K dispozici byla i čerstvá zelenina a kompotované ovoce. Káva nebyla kvalitativně nejlepší, ale vzhledem k tomu, že si člověk mohl vybrat na pití něco jiného (mj. pomerančový a jablečný džus), bufet bychom hodnotili poměně kladně.

Ale co se týče jídla z jídelního lístku, to už bylo jiné. Silný slepičí vývar za 70 Kč si tedy představuji jinak. Za tu cenu by měla být výborná polévka na posilnění turistů, ale tento byl chuťově nic moc, poměrně zakalený, tak na úrovni závodního stravování. Obdobně se dají hodnotit i miniřízečky z vepřové panenky s bramborovou kaší. Ovšem alespoň kaše byla na dobré úrovni a porce pro běžného strávníka dostatečná.

Chutově moc dobrá byla domácí limonáda.

Dvěmi hvězdičkami hodnotíme kvalitu a chuť v kontextu ceny. Při cenách bez vysokohorské přirážky bychom mohli dát o hvězdu navíc.

+ bohatá snídaně

- kvalita kuchyně

- vysokohorská přirážka

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Při příchodu nás uvítal přátelský recepční personál. Vysvětlil vše potřebné k ubytování a zakoupené stravě. Na recepci je k nahlédnutí i předpověď počasí, drobný detail, který potěší. Že předpověď tak docela nevyšla samozřejmě není chybou hotelu :)

Na druhou stranu, personál v restauraci by mohl jít na školení ke svým kolegům z recepce. Úsměv nic nestojí, přesto je to dobrá investice, není třeba bát se používat ho. Zajímavé je používání tabletu obsluhou, které zdaleka není běžné.

Ovšem, katastrofou skončila naše žádost o vodu a čaj na tůru. Předpokládali jsme, že jako hosté hotelu s tím nebudeme mít problém. Doplnění vody nám personál nedoporučil kvůli obsahu železa. A čaj? "Máme jen sypaný, nevím, jak máte velkou, ale termoska by vás vyšla asi na pětistovku."

Bez zajímavosti není ani to, že ačkoli podle odpovědi na e-mailový dotaz nebyly v termínu volné pokoje, online rezervaci o chvíli později se podařilo udělat. S online rezervací jsem váhal kvůli nutnosti deslat všechny údaje o platební kartě bez zabezpečeného spojení HTTPS. Takto citlivé údaje nelze posílat nešifrovaně, ideálně by je obchodník vůbec neměl vyžadovat.

Jednou hvězdičkou hodnotíme zamlčení potenciální závadnosti vody, nepružnost baru, neschopnost vyjít vstříc platícím zákazníkům a nutnost odeslání všech údajů platební karty přes Internet.

+ příjemné přivítání

- nutnost zaslání údajů o platební kartě nezabezpečeným spojením

- neupozornění na kvalitu vody

- neochota personálu baru/kuchyně

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (3,6/5)

Nehodnotíme, návštěva v letním období.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Dobrý nástupní bod na hřebenovky nebo Sněžku, v okolí spousta turistických tras a různých zajímavostí. K hotelu silnice, před hotelem autobus do Špindlerova Mlýna s množstvím atrakcí.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Za své peníze chce jistě každý dostat to nejepší, ale poměr cena/výkon je zde hodně v neprospěch ne zrovna zanedbatelné ceny. Ačkoli nešlo o úplné drama (v nouzi půjdeme opět sem), tento pobyt nás přesvědčil, že příště upřednostníme jiné ubytování.

+ útulný pokoj

- nutnost zajištění rezervace platební kartou bez šifrovaného spojení HTTPS

- nepřesné informace o volných pokojích po e-mailu

- neplatí "náš zákazník, náš pán", v boji o zákazníka zaostává za konkurencí

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 113
z 174 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Královéhradecký kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání