Napsat recenzi

Nudistický ostrov v deltě řeky Bojany

Recenze hotelu Ada Bojana FKK Naturist Village Resort ** (Černá Hora - Ulcinj - Ulcinj)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 995x
Recenze se líbila: 479 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Velká část přírodní pláže je téměř prázdná Velká část přírodní pláže je téměř prázdná

Na nudistický ostrov v deltě řeky Bojany se tu a tam rádi vracíme. Láká nás sem klid, příroda a také to, že se nemusíme stále soukat do mokrých plavek.

V 80. letech minulého století byla Ada Bojana na tu dobu a na socialistické poměry velmi luxusní destinace téměř výhradně pro německou FKK klientelu, v 90 letech pak špatně fungující a chaoticky řízený, svůj charakter si hledající, přírodní rekreační komplex s rozpadající se zástavbou a neudržovanou, byť stále krásnou, dlouhou, písečnou pláží. V posledních letech stát Černá hora jako vlastník asi rezignoval na dříve zamýšlený prodej tohoto příhraničního území a začal se trochu o tento areál starat, trochu - tzn. tak nějak po černohorsku. Cca polovina chatek je rekonstruovaných, ale velká část kdysi kvalitních staveb se již, asi nenávratně, nadále rozpadá. A ani v těch rekonstruovaných není vše v pořádku, tu a tam (při dešti) dovnitř zatéká, nebo nefunguje či chybí některé s deklarovaných vybavení (klimatizace, lednička, televize), ale personál se snaží, většinou bez větších urgencí, toto řešit a případně je i ochoten Vás nechat vybrat s ještě volných bungalovů. Také je chvályhodné, že většinou, alespoň po převážnou část dne, již jde elektrika a téměř vždy také teče voda, nahnědlá, údajně nezávadná, letos silně (opravdu silně) zapáchající jakoby po sirouhlíku. Část pláže, v návaznosti na obydlené chatky, se uklízí, v provozu je i plážová restaurace (rok od roku s vyššími cenami), nad bezpečností koupajících a opalujících bdí tým švarných plavčíků, ten dozor se ale sestává jen s vyhánění oblečených nenudistů - u tohoto aspektu je třeba se ovšem blíže zastavit. V posledních letech začal vozit český Kovotour na nudistický ostrov poměrně velké skupiny nepřipravených textiláků, z nichž někteří nejsou s to akceptovat, že v nudistické vesnici se chodí obvykle jen tak v rouše Adamově či Evině a že jako oblečený okukovat nahaté je vnímáno jako neslušné - již mají ale „plavkaři“ vyhrazenou malinkou část pláže v severním cípu ostrova a také mezi domy courají samozřejmě oblečení. Tato nedůslednost v FKK režimu ovšem vypudila většinu dříve převládajících německých hostů - ortodoxních naturistů (svůj význam v tom možná hraje i jejich jiná představa o fungujícím hotelovém provozu), a tak letos tu už jednoznačně převládal slovanský živel.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Pokoje ve většině apartmánů a bungalovů pro 2 (+1) osoby se sociálním zařízením. U většiny pronajímaných objektů klimatizace, lednička, televize. Objekty různé kvality dle stupně a pečlivosti rekonstrukce.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Standardem je polopenze, švédské stoly, slušná kvalita, ale trochu nuda.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Vybavení ne vždy funguje, personál vcelku vstřícný, ale ne vždy profesionální.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Dlouhá, písčitá, v části udržovaná, jinak přírodní s drobným civilizačním nepořádkem. Hotelové slunečníky a lehátka (platí se zvlášť). Vstup do moře pozvolný. Jen minimálně obtěžují motorové čluny či další sportovní atrakce.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Kouzelné je ústí řeky Bojany s rybími restauracemi. Nejbližší okolí ostrova nic moc. Silnice mezi Ulcinjí a ostrovem je nevkusně a bez řádu obestavěna rozmanitými ubytovacími komplexy a vybaveností všeho druhu, jmenuje se to Doni Štoj, ani větší Ulcinj není žádná architektonická perla, ale má podmanivou orientální atmosféru. Dál v Černé hoře se ovšem najdou velmi zajímavá místa, např. cca 30 km Skadarské jezero., hluboké říční kaňony, zatím turisticky nedoceněné hory a turisty přeplněná pobřežní města (nejhezčí asi Bar nebo Kotor).

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Pokud mírně přimhouříte oči, tak do dobré převládá.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 60
z 82 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Ulcinj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání