Napsat recenzi

Hotel Cer, moře, Ulcinj a Černá Hora

Recenze hotelu Hotel Bellevue Club ** (Černá Hora - Ulcinj - Ulcinj)

Hodnocení:
průměrně: 3,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2017
Přečteno: 412x
Recenze se líbila: 346 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jela jsem sama se dvěma dětmi. Letecky. S plnou penzí. Jeli jsme s užít poprvé moře. Poprvé letadlem. Užít si vlny, teplo, pozvolný a bezpečný vstup do moře, písečnou pláž, pořádně se opálit, nemuset vařit, nestarat se. A ne se vyvalovat na klimatizovaném pokoji, dívat se na padesát programů na televizi, přejídat se jako nezvedení a hledat nedostatky. A to víte, že jich bylo. Nechtěli jsem umřít hlady - a neumřeli jsme. Nechtěli jsme umřít žízní - neumřeli jsme. Nechtěli jsme se nudit - nenudili jsme se. Jsem zvyklá brát věci z lepší stránky a vedu k tomu i své děti. Hudrat se dá vždycky. Ale i když vás přece štípou komáři, snídaně jsou jednotvárné, kafe je z automatu, na pláži se odpoledne zvedá písek jako hrom, do nejbližšího města musíte taxíkem, ubytování je zastaralé, tak se přece nebudete hroutit a fňukat, ne? Jde o to, jak se na věci díváte.

Je důležité si uvědomit, jak moc chcete investovat a co za to můžete adekvátně očekávat. Nemůžete čekat luxus, a přitom investovat pár tisíc do letecké dovolené s plnou penzí s nápoji, proboha. Nás to vyšlo průměrně na necelých deset tisíc na každého. Letěli jsme hodinu a půl letadlem z Brna. Z Podgorice jsme byli busem za hodinu a půl na místě.

Jídlo bylo, bylo ho opravdu dost a bylo velmi dobré (mně se moc nelíbily snídaně, ale děti třeba byly spokojené).

Pokud chcete super moderní hotel, úslužný servis a pestré a prohýbající se stoly, budete si muset asi trochu víc připlatit - třeba o pár set metrů dál se to bohatými cizinci v luxusním hotelu Otrant jen hemží. Anebo myslet trochu reálně. Anebo jet do jiné země. Černá Hora není Chorvatsko, Turecko, Bulharsko ani Tunis.

Černá Hora je Černá Hora. Krásná krajina, upřímní a milí lidé, nepřeplněno, malá země, turistický ruch stále v rozpuku. Zajímavá historie, liberální náboženské i etnické prostředí, všechno tam tak nějak dobře pospolu funguje, měli bychom se učit, my, netolerantní a xenofobní Středoevropané.

Delegáti fajn, animační program pro děti bezva, číšníci milí, recepční v pohodě, uklízečky fungovaly... Já mám lidi ráda, lidi mají rádi mě. Ráda poznávám nová místa a nová místa se mnou nechávají poznávat.

Ubytování  průměrně (2,8/5)

Obyčejné, skromné, zastaralé, je vidět, že nemají peněz nazbyt a moc se tam neinvestuje, ale vše fungovalo, nějaká údržba probíhá. Denně se uklízelo, uklízečka mi vyšla v čemkoli vstříc (i jehlu mi třeba půjčila, odemykala mi, když jsem ztratila klíče), uklízela denně, ručníky i prostěradla vyměnila, jak jsem chtěla. A že vám upadne čudlík od skříně? No tak si otvírejte bez čudlíku.

Měla jsem pokoj se dvěma lůžky a přistýlkou, vedle malá koupelna s WC, vlez do sprchy dost úzký. Pokoje dost malé, ale chodili jsme se tam vyspat, převléct se, odpočinout si a vysprchovat se. To stačí, ne? Vždyť jsme přijeli za mořem. A těch pár dní se to vydržet dá a je to v pohodě.

A na balkon si přivezte šňůru a kolíky.

Strava a stravování  průměrně (3,4/5)

Snídaně každý den stejné, ale když si dáte každý den něco jiného, v pohodě vám to na týden vyjde. Je fakt, že první den jsem byla rozčarovaná, připadalo mi to jak na nějaké ubytovně nebo na táboře (ta snídaně a nápoje), ale děti byly spokojené, že si můžou vybrat, chtěly by mít takovou u večeři (jen to ne!) . Moc dobré párky. Parádní rajčata a okurky, vše čerstvé, místní. Na pití káva, mléko, čaj, voda se sirupem.... Děláte si toho někdo, prosím vás, doma snad víc? Na dobrou kávu jsem si občas zašla do restaurace, stála 1,50 a byla výborná.

Oběd i večeře - výběr ze dvou/tří jídel. Černohorská kuchyně je postavená na mletém masu, proto je ho tam hodně. Byla rýže, brambory, kaše, hranolky, ryba, maso. Někdy došla rýže, no tak mi dali hranolky, no. Někdy na mě nevyšlo mé jídlo, tak jsem snědla jiné. Bylo to dobré a chutné a bylo toho strašně moc. Polívky nic moc, dětem nechutnaly, mně jo, jsem v pohodě, ale když máte druhého takovou porci a ještě je k tomu salát a pak pudink nebo ovoce, nemáte na polívku místo. K ovoci - většinou meloun, někdy pomeranče, jablka, broskve. Nebo jste si mohli vybrat pudink nebo kompotované ovoce. Zrovna včera jsme si s dětmi koupili meloun tady u nás v Olomouci - a byl hnusný. V Černé Hoře nám ho dali čerstvě utržený rovnou z pole.

Poznámka k salátu - nakrouhané bílé zelí a na něm kolečko rajčete. Všimli jste si, prosím, vy, kteří tady brbláte, že na stole byly stojánky se solí, pepřem, olejem a octem? Ten salát je třeba si ochutit. Měli jsme ho každý den k obědu i k večeři a byl výborný, děti ho jedly a moc jim chutnal. Když se podíváte, co jedí místní číšníci sami na oběd, přinesou jim nejprve hromadu tohohle zelí, které si oni dochutí a přikusují k němu bílý chleba. Tohle není pomsta českým turistům, to je jejich salát. Stačí si ho udělat. Děti ho vyžadují od příjezdu u nás doma:-) Ráda se přidám.

Večeře - taky obří porce. K tomu pivo nebo víno pro dospělé, děti si čepovaly takovou vodu se sirupem.

Personál milý.

Pokud jsme měli na něco chuť (hlad opravdu ne), šli jsme do nedalekého obchůdku a nakoupili si. Ceny mírné. Mimochodem, kopeček zmrzliny stál 40 - 50 centů. Zkuste tohle najít v Chorvatsku.

A ještě upřímná rada: Kupovat all inclusive rozhodně nemá cenu, je v tom opravdu malý rozdíl a pod all inclusive si představujete určitě něco jiného, byli byste rozčarovaní. Plná penze s nápoji je naprosto dostačující.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Recepční - o cokoli jsem požádala, vyhověli. Dalo se mluvit česky, rozuměli. Když nerozuměli, mluvili jsme anglicky. Nebyl problém.

Animační programy byly každý den a dětem se líbily. Hlolky animátorky milé, děti je měly rády. Klaun Hopsalín super. Za nás spokojenost.

Náš delegát Tomáš se nám věnoval, když jsem potřebovala, pomohl, poradil, věděl, vyznal se. Během cesty z letiště nám pěkně povídal o historii, o krajině, bylo to poutavé a zajímavé. Pomohl mi, když jsem potřebovala léky (ale je tam kousek i lékárna), když jsem něco hledala, něco nevěděla, byl k dispozici i na telefonu.

Bazén ve vedlejším hotelu - když jsme se nechtěli smažit na pláži, malý, ale stačil.

Kulturní vyžití v blízkém okolí žádné. Mladí by se asi nudili, pokud by jim nestačilo moře a pláž a fakultativní výlety. Dá se za 5 EURO taxíkem do krásné Ulcinje. Užili jsme si tam pěkné odpoledne, muezíni na mešitách, pravoslavný kostel, Stari Grad, olivové háje, stromy s fíky, granátovými jablky, náramky a různé tretky kolem eura, to se to nakupovalo.... Taxikáři jsou super a mluví i anglicky a německy.

Nabídka fakultativních výletů od CK pestrá, kdybych měla dost peněz, určitě bych si vybrala.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž pěkná, velká, nepřeplněná. Bohužel odpoledne docela velký vítr, písek lítal všude, někdy to bylo lepší, někdy horší, to až bodal. Ale místní tam chodili i s úplnými miminky. Normálně se to dalo. A nad vodou to nelítalo

Ráno, dopoledne a později odpoledne super, voda teplá, krásně velké vlny, pozvolný vstup - velmi bezpečné pro děti, nemusela jsem je hlídat, bezpečný prostor ohraničen bójemi. Fakt nejhorší to bylo pár hodin odpoledne, kdy foukalo. Ale v moři zase byly mega vlny!

Písek fakt tmavý, první dny jsem se hrozila, že bude všechno špinavé. Nebude. Vše velmi rychle uschne a pak stačí jen vyprášit. Je to stejný písek jako světlý písek, akorát je prostě tmavý. A leze všude. Vyperete, vymyjete, vykartáčujete, za pár dní po něm nebylo nic. Jen dcerce do světlých dvouvrstvých plavek se zažral, tak to asi už nevyperu. Nevadí. Má vzpomínku. A příští rok už jí stejně nebudou.

Lehátka se slunečníky byla k pronajmutí každý den za poplatek. Nevyužili jsme. Dalo se i bez toho.

Po pláži chodili místní s jídlem (koblížky - krofne, koblihy, jablka v cukru...), ve stáncích se prodávalo ovoce, pečená kukuřic a, co já vím, co ještě. A bylo to moc dobré.

Večer pozor na komáry, když se začne stmívat, všude koušou jako o život. Rozhodně si s sebou vezměte repelent a do pokoje na noc Raid do zásuvky. A nějaké antihistaminikum vnitřně i zevně, když už vás ty mrchy poštípou.

A mimochodem - do Ulcinje se dá dojet i na lodi (boat taxi) za pár euro. Zajímavá varianta.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Krásné velké kvetoucí oleandry, palmy, růže, hodně sucho, potulující se psi a kočky v neurčitém množství, nevadili mi, spíš mi jich bylo líto, jak byli hubení. Děti byly kočičkami nadšené. Někteří lidé ze zájezdu je krmili. Takové domácké to bylo, jako na dvorku. Odpadky v normě, ani nevím, nevnímala jsem. Co mi ale vadí, je fakt, že se tam netřídí odpad. Jen toho plastu... to až bolí, když mají tak krásnou přírodu.

Praktický je nedaleký automat (neokradl mě, nesežral mi kartu, na výpisu z účtu mám částku odpovídající asi 27 Kč za euro a žádný poplatek se mi podle všeho nestrhl), vybírala jsem dvakrát.

A lékárna je taky kousek. Vlastně se tam dá všechno operativně vyřešit, vůbec se nebojte.

Celkový dojem  průměrně (3,3/5)

Zpovykaným lidem bych přímo tohle místo asi nedoporučila, brblali by, že to není dost luxusní. Za luxus je třeba připlatit. Je to, jako byste si zaplatili jako za výlet do Jeseníků, ale čekali Himaláje, a pak jste brblali, že je to tam jak v Jeseníkách. Ale v Černé Hoře jsou i luxusní střediska a města, stačí si vybrat.

Rodinám s dětmi rozhodně doporučuji, ale je třeba jim věci pořádně vysvětlit a na něco je předem připravit, aby se mohli adekvátně vybavit. To CK neudělala.

Myslím, že si to užijí i normální zamilované a manželské páry a ti, kteří touží po klidu a nepřervaných plážích. A stojí nohama na zemi. Můžou si kamkoli zajet, třeba o něco divočejší Albánie je takových 30 kilometrů odtud. A nejbližší velké město s krásným historickým jádrem (Ulcinj) je 5 minut taxíkem (bezva)/nebo nějakých pět sedm kilometrů pěšky (nezkoušeli jsme). A třeba Budva autem taky hodinu. Je to malá země, nic není daleko.

Celkově asi spíš pro pohodáře.

Bylo nám tam fajn. Malá, krásná, skromná země. Na nic si nehraje. Vyzkoušejte. A buďte v pohodě a připravení. Kdo je připraven, není zaskočen.

Příště to vychytáme.

Eva, Vojtíšek (9 let) a Terezka (7 let), Olomouc

Níže je uvedeno, zda bych tento hotel doporučila nejlepším přátelům. Moje recenze se týká všeho, ne jen hotelu, takže CELKOVĚ tohle místo ano!!!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 74
z 140 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Ulcinj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání