Napsat recenzi

Stačila jedna zkušenost ...

Recenze hotelu Hotel Bellevue Club ** (Černá Hora - Ulcinj - Ulcinj)

Hodnocení:
průměrně: 3,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 304x
Recenze se líbila: 302 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 2
  • pohled z pláže na moře pohled z pláže na moře
  • západ slunce do moře, vidět lze pouze z výběžku (bar U piráta) západ slunce do moře, vidět lze pouze z výběžku (bar U piráta)
  • rybářské sítě  "kalimera" - kousek od skalnatého výběžku kde zapadá slunce rybářské sítě "kalimera" - kousek od skalnatého výběžku kde zapadá slunce
  • svítání na pláži svítání na pláži

Čekat zázrak za cenu 7.500,- Kč prý nelze, ale také to není zanedbatelná cena a člověk očekává určitý standard. Mám pro sebe ponaučení, že jsem měla lépe vybírat cestovku a hlavně si pořádně pročíst dopředu recenze! Panu majiteli CK bych doporučila, aby si zažil tuto dovolenou jako řadový klient.Když jsem si četla recenze na jejich oficiálních stránkách CK, je mi jasné, proč tam jsou jen kladné odezvy aneb "každá liška chválí svůj chvost".Vše bylo úsměvnější o to, že náš delegát byl syn p. majitele a z jeho reakcí bylo jasné, že se naučil hlavně jen diplomaticky odpovídat :). A vybavuje se mi pravdivost pořekadla mé babičky "levně koupené je 2x placené".

Ubytování  průměrně (2,8/5)

Slovo hotel je opravdu "silné". Tři lodičky v katalogu CK nejsou v našem vnímání jako 3 hvězdičky ! Označila bych komplex (Avala - ubytované děti tzv. léčebné pobyty; Borik; Cer) jako ubytovnu (byli na Boriku) ze 70.let, kde se zastavil čas a asi finance a mentalita místních jsou důvod toho, proč to tam takto neudržovaně (okolí hotelu mezi stromy vybydlené budovy zdevastované) vypadá. Přijeli jsme po 20 hod. cesty v 7.30 hod. na místo, delegát sdělil, že klíče od pokojů budou kolem 12 h. (ubytovaní je musí vyklidit do 10 hod.- takže na úklid moc času nezbývá), strava začínala večeří v 18.45 hod. Nám dospělým to nevadilo, hned jsme si na recepci zakoupili "plaža servis" za 4 Eu a šli si hned ráno obsadit lehátko na pláž, abychom si měli kde odpočinout a natáhnout se po náročné cestě. Zavazadla jsme měli všichni (ti co přijeli a i ti co se chystali na odjezd) v jedné místnosti tzv. "bar" naproti recepce - procházela zde ostraha, aby se prý nic neztratilo.Klienti s malými dětmi však byli roztrpčeni touto organizací dne a dávali to delegátovi najevo.

Strava a stravování  průměrně (3,4/5)

Hlad jsme neměli (myslím hlavně díky horku), dokonce mi strava 3x denně přišla zbytečná - stačilo by nám snídaně a večeře, ale větší výběr a množství. Jídlo se podává mimo ubytování a pořád jen chodíte sem a tam a s množstvím schodů (jak na ubytku, tak hlavně při cestě do jídelny). Jídlo bylo jednotvárné, zvláštní kombinace příloh, minimum zeleniny, ovoce, sladké jídlo vůbec. Pití k jídlu 1dcl buď víno bílé nebo pivo. Pokud máte žízeň tak si z barelu můžete opakovaně natočit další 1dcl šťávy (džus nečekejte). Ráno taktéž ve frontě výběr kávy z automatu, můžete chodit opakovaně. Obsluha mužská - každý stůl obsluhuje po celý pobyt přidělený mladík na brigádě či muž, sedí se podle zstejného zasedacího pořádku, který je vám přidělen první den :). Náš Ranko (po mamince Černohorec, po otci Srb) byl moc fajn, domluvili jsme vždy vše, co bylo třeba, ochotný, šikovný a naše slivovice mu nechutnal, prý jejich rakije je lepší :).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Vybavení pokoje tzv. základní (postel, stolky, skříň s minimem ramínek, bez polic, televize, klimatizace, 2 kovové židle na balkoně, stolek; koupelna ze všeho nejobstojnější). TV (prasklý plastový obal nahoře, špatný zvuk, avizované ČT 24 jsme nechytli) ani klimatizaci jsme nepoužívali (pokoj byl na východní stranu, takže nebylo takové horko na pokoji). Zavírání skříně a dveří na balkon zahnutými hřebíky. Úklid pokoje = vynesení koše, výměna ručníků, které jsme vždy připravili na zem v koupelně, taktéž nám paní dala výměnou i nové ložní prádlo po 4 dnech. Klidně by na pokoji mohl být i smeták, abych si sama zametla všude přítomný písek .

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pozvolný vstup do moře (až moc, plavci musí jít dlooouho než si zaplavou), pro děti je to bezpečné, sprchy na pláži k dispozici, nutnost boty na pláži jinak si spálíte chodila. Tmavý písek všude, prý léčivý, ale zahrabat se do něj na "Velika plaža" ani omylem (hrozný nepořádek - plasty, nedopalky, obaly od čehokoliv...). Chodili jsme na pláž brzy (v 5.30 - běhat, plavat, sbírat krásné hřebenové mušličky) i později večer - viděla jsem jak takový "úklid" pláže místní chlapíci "provádějí". Přes den je všude strašně moc lidí, což jsem nechápala vzhledem k avizovanému "hotelová pláž". Pravdou je, že je to pláž veřejná, každý den jsou nájezdy místních či turistů z destinací (dle značek aut - Montenegro, Bosna i Hercegovina, Republika Kosovo, a následně hodně Rusů, Němců, Italů atd.).O nějakém borovicovém háji se nedá mluvit, je to jedno velké parkoviště a smetiště. Jezdí se tam koupat kdokoliv (čekat tedy, že je pláž u komplexu Bellevue a hotelu Olympik je hlavně pro ubytované, je naivní), lidé tam spí nejen přes den, auta parkují přes noc, takže se z toho stává živelný kemp. Každé odpoledne po 13 (14 hod.) začne více či méně foukat vítr a zvedá se písek, který je nepříjemný - bodá jako jehličky (v moři vám to nevadí a pokud máte neustále brýle tak se to dá vydržet. Zpříjemnili jsme si pobyt návštěvou destinace Ada Bojana - nudistická pláž (taxi cca 13 Eu; bohužel jsme museli při vjezdu do areálu AB platit 2 Eu za osobu, i když je areál také nabízen CK Kovotour a vysvětlovali jsme, že jsme hosté v Bellevue; proplatit "račun - doklad" ředitel komplexu v Ada Bojaně odmítl a náš delegát to také neřešil). V Ada Bojaně je nádherná nudistická (i plavková, ale s množstvím lidí) pláž, klidná, málo lidí, čistá, neřve zde žádná šílená techno hudba, jen odpočíváte a posloucháte příboj mořských vln. Vůbec nám nevadilo, že jsme za slunečník a super lehátka (nedají se srovnat s těmi na Veliké pláži, máte je neustále čistá, písek jejich síťovým potahem po uschnutí hned propadne; jsou polohovací) zaplatili 8 Eu. Mrzelo nás, že jsme takto nejeli 3-4x za pobyt na AB, ale jen 2x; užili jsme si zde konečně i zahrabání do léčivého čistého písku; je zde příjemná stylová hospůdka přímo na pláži, kterou přímo omývá moře.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Blízko vjezdu do ubytovacího komplexu je hlavní cesta a obchůdky - potraviny, restaurace, suvenýry, potřeby na pláž apod. U vjezdu stojí každý večer taxi, je tedy možnost se nechat svést do nejbližšího města Uljcin (cca 5 Eu jedna cesta). V okolí hotelu na frekventovanějších ulicích celkem hodně žebrajících dětí (4-6 let) nebo matek s malými dětmi, které vám dítě strčí pod nos, je to hodně deprimující. Podle mě nelze srovnávat Montenegro s Chorvatskem, takže v tomto smyslu v této destinaci nic neočekávejte (z hlediska prostředí, úklidu, služeb ...). Z nabízených výletů jsme využili jen s průvodcem večerní Uljcin (za 10 Eu za os.), bylo to fajn, ale málo času - 1 hod. na volno je málo, ale přesto jsme stihli ve stylové restauraci na hradbách výborné chobotničky "lingije na žiaru". Tento výlet je náročný na chůzi - velké nerovnosti a množství schodů, kameny kloužou - nevhodné tedy pro malé děti a osoby dříve narozené či lidi s pohybovými problémy. Další nabízené výlety jsme nevyužili, protože v tom horku jezdit autobusem na celodenní výlety jsme prostě nechtěli. Doporučila bych si zajít na výběžek - útes (při pohledu na pláž směr vpravo), kde můžete vidět jak východ slunce a taky krásný západ sluníčka do moře.

Celkový dojem  průměrně (3,3/5)

Jeli jsme za mořem, sluncem - toto jsme si pořádně užili. Celkovou pohodu mi však narušovalo to, co jsem viděla okolo sebe. Nechtěla jsem jen kritizovat, mé poznámky zde jsou konstatováním osobní reálné zkušenosti. A je mi jasné, že co člověk, to jiný názor.

Ale na toto místo již opravdu nikdy nepojedeme, jsme ponaučeni. O to víc mi toto mé rozhodnutí potvrzují podobné komentáře lidí a postřehy z let minulých ... nic se tam jak vidím nějak nemění k lepšímu.

Pokud někdy Montenegro - tak jedině letecky a možná Ada Bojana nebo autem a poznávačka - vždy max 2-3 dny na jednom místě a pak dál. Poznat krásy krajiny (nádherné Dinárské hory, zálivy. starobylá městečka) kde místní obyvatelé (a taky zvířata - krávy, ovce, kozy pasoucí se, na vyprahlé krajině plné odpadků; vyhublí volně pobíhající psi a kočky, do kterých lidé klidně kopnou jak jsem viděla) mají hodně těžký život.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 74
z 140 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

iv: Několik typů pro autovýlety - 27. 8. 2017 12:24

Pokud byste tam měli vlastní auto, určitě se podívejte do Škodaru (Shkodër) a na pevnost Ruzafu na malém pahorku nad soutokem třech říček. Jste-li dobrodružnější povahy, pak dále do hor přes Koplik po SH21 přes Bogu (Bogä) do Theth. Do sedla mezi nimi vede asfaltka (výhledy). Závěrečných 10km je hodně výživných, kdy pochopíte, proč je v zemi více pneuservisů než autoservisů, a kdy nepochopíte proč se podnikatelé (provozovatelé ubytování v Theth) nesloží na opravy nejen této cesty, ale i ostatní infrastruktury, která by zhodnotila jejich investice. (Množství fotek najdete třeba přes google streetview.) A taky si kupte výbornou brandy (Skanderbeu). Chce se ale ptát, ev. smlouvat a zkontrolovat uzávěr, zda neteče. Dobrá cena vychází na 4€/1litr prodává se v 0,5 nebo 0,75 l - v Ulcinji měli 0,75 l za 11,70€ ... reagovat

Jana: Hotelový komplex Bellevue club - 27. 8. 2017 18:45

Z tohoto komplexu jsme přijeli včera 26.8.2017. Můžu potvrdit, že tato recenze je pravdivá. Jedním slovem děs, hned na místě jsem sepsala reklamaci, tak uvidím jak dopadne. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Ulcinj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání