Napsat recenzi

Výborná dovolená

Recenze hotelu Paradise Beach Residence Hotel ***** (Bulharsko - Svatý Vlas - Elenite)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 1 134x
Recenze se líbila: 474 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 0

V Bulharsku jsme byli poprvé, ale byla to jedna z nejhezčích dovolených. Super ubytování, panoramatický výtah, výborné jídlo a nádherná pláž. Klid a pohoda. Co víc si přát?

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Nevím, na co jsou lidé zvyklí z domu, ale náš pokoj byl moc hezký. Měli jsme objednány 2 pevná lůžka a 1 přistýlku, dostali jsme ovšem všechna tři lůžka pevná, takže ta mě palec nahoru. Pokoj s výhledem na moře, aniž bychom si připlatili, ve druhém patře, tak akorát od baru i restaurace, takže žádný hluk, nelibé vůně atd. Každý den vytřeno, denně nové povlečení, čisté ručníky. Na pokoji lednice, televize s dětským programem a našli jsme i ČT24 (ale na televizi se na dovolené snad nikdo moc nedívá) , dostatek odkládacích prostor.

Přijeli jsme již v 10 hodin ráno a i když jsem byla informována z CK, že služby lze čerpat až od 14 hod., poté, co bude přidělen pokoj, byla jsem mile překvapená, že tomu tak nebylo. Pokoj jsme sice dostali opravdu až odpoledne (což je evropský standard), ale náramek na služby jsme dostali hned po příjezdu, takže jsem nemusela řešit, jak to bude s obědem či pitím, když jsme měli malé dítě. Vytáhli jsme si z kufru věci na pláž, kufry uložili do prostor k tomu určených na recepci a vyrazili k vodě. Potom v klidu oběd a ve 14 hod. jsme si šli pro kartu od pokoje. Pro ty, co mají příjezd i odjezd brzy ráno (Ostrava, Brno) - opravdu to nebyl problém. Při odjezdu v 5,40 ráno jsme dokonce dostali i snídaňový balíček na cestu s bagetou, vodou a ovocem.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Tady mě vždy zaráží stížnosti lidí, kteří tvrdí, že jídlo se někde stále opakuje atd. No, nevím, na kolik chodů jste doma zvyklí, ale my byli nadmíru spokojení.

Každý den obrovský výběr - zelenina, přílohy, masitá i bezmasá jídla, polévky, dezerty, víno, pivo atd. Není možné, že by po pobytu zde někdo nepřibral :-) Kuchař na terase připravoval čerstvé maso, rybu, ráno palačinky atd. Lze vybrat jak zdravé pokrmy, tak i trochu zhřešit. Myslím, že každý si přijde na své, i když na dovolenou určitě lidé nejezdí, jen aby se dobře najedli :-) Pro velké hladovce si bylo možné dopoledne i odpoledne dát svačinku ve formě třeného pečiva, bábovky, sendvičů atd. Překvapivě to docela rychle zmizelo, lidé si asi dělají tukové zásoby na zimu :-) Zmrzlina, které si můžete nabrat sami kolik chcete, což ocení hlavně děti, teda to naše určitě. Alkoholické i nealkoholické nápoje...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Personál samozřejmě česky neumí (jedete do zahraničí), ale domluvíte se bez problému anglicky a jak jsem viděla, tak někteří i rukama nohama :-) Jsou ochotní vyřešit jakýkoliv problém a domluvit se. Starší generace může využít znalosti ruštiny :-) (Rusů je tam dost)

Bohaté animační programy - mladí animátoři se opravdu snaží lidi zabavit - šipky, vodní pólo, beach volejbal, aquaerobic, zumba, večerní show... Pro děti animační koutek, minidisco a hlavně animátoři i v českém jazyce.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Ve srovnání třeba s Krétou byla tato pláž nádherná. Nejen, že byla čistá, ale také nebyla přelidněná. Nechodili jsme jak jiní v 7 ráno dávat si ručníky na lehátka. Vždy jsme místo našli, i když věřím, že kolem 11 hodiny už je to těžší. Krásný čistý písek, při vstupu do moře pás kamínků, ale žádná hrůza. Dospělí v klidu bez bot, já vzala malému boty do vody a nelitovala jsem a to proto, že písek i ulička v poledne strašně pálili. Vstup do moře opravdu pozvolný, takže pro děti či "neplavce" taky velká výhoda. U moře lze využít vodní sporty - půjčit si za poplatek scooter (50leva), vyzkoušet parasailing (70leva), jízdu na banánu (20-30 leva) atd. Na pláži lze využít i masáže, také za poplatek.

Každý den lze měnit zdarma na pláži ručníky.

Vlny většinou byly minimální, jen jeden den byla v noci trochu bouřka a v noci velké vlny, což se projevilo na velkém množství řas, ale dalo se to zvládnout. Voda jinak opravdu čistá, šly vidět rybičky a také jsme narazili na malé kraby. Nasbírali jsme i moc hezké mušle (pro větší kousky se vyplatí ráno si přivstat a projít se při svítání mořem- krásný relax). Na pláž je přístup výtahem, což jsme ještě nikde neviděla - opět zážitek pro děti, ale výhoda pro méně pohyblivé.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Okolí hotelu je klidné, z dálky je slyšet z jiných hotelů hluk, kde to asi více žije, ale není to vůbec rušivé. Ti, co mají rádi noční život, si zajdou nedaleko, starší páry posedí v klidu v lobby nebo u baru, rodiny s dětmi využijí animační programy nebo hry v lobby.

Co se bazénu u hotelu týče, tak pro děti, kteří neocení moře, super (brouzdaliště, trampolína), pro dospělé je zase fajn bar ve vodě. Otevírací doba je od 10.00 do 18.00 s tím, že se tyto časy opravdu dodržují. V bazénu probíhá aquaerobic nebo vodní pólo.

Kdo chce a je ochoten trochu investovat i přes All inclusive program, vybere si z mnoha fakultativních výletů, např. delfinárium ve Varně (sice dlouhá cesta busem, ale opravdu to stálo za to), projíždky jachtou, program v typické bulharské vesničce s vystoupením atd.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Jeli jsme do Bulharska tak trochu s obavami, jaké to tam bude a musím říct, že jsme byli opravdu příjemně překvapeni. Je to sice chudá země, ale v letoviscích to samozřejmě nepocítíte. Dle mého názoru si ten, kdo si chce dovolenou užít, opravdu přijde na své, kdo si ovšem bude chtít stěžovat, vždy si něco najde.

Počasí člověk neovlivní, ale nám vyšlo parádně. Bylo teplo tak akorát (32-35 ve stínu/srpen) a u vody je to vedro vždy snesitelnější.

Zkrátka řečeno, byli jsme spokojení se vším, ať už s personálem, službami i prostředím. Hotel vhodný pro všechny věkové kategorie, i lidi s omezenou pohyblivostí, a proto jej určitě doporučujeme a určitě bychom se rádi vrátili.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 49
z 58 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Svatý Vlas - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání