Napsat recenzi

Poprvé (a určitě ne naposledy!) v Obzoru

Recenze hotelu Casablanca Hotel **** (Bulharsko - Obzor - Obzor)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2022
Přečteno: 142x
Recenze se líbila: 107 čtenářům
Fotografie: 13
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Večerní pohled na hotel Večerní pohled na hotel
  • Výhled z hotelu (za bazénem hotel Riu, pak již moře) Výhled z hotelu (za bazénem hotel Riu, pak již moře)
  • Hotelový pokoj Hotelový pokoj
  • Koupelna Koupelna
  • Jídelna Jídelna
  • Část snídaňového menu Část snídaňového menu
  • Jídlo Jídlo
  • Hotelová pláž při východu slunce Hotelová pláž při východu slunce
  • Promenáda v Obzoru Promenáda v Obzoru
  • Od parku je možnost projížďky kočárem Od parku je možnost projížďky kočárem
  • Bar u bazénu Bar u bazénu
  • Pláž Pláž
  • Řeka Dvoynitza a moře při východu slunce Řeka Dvoynitza a moře při východu slunce

Klidná dovolená s rušnějším městečkem na dosah. Bude vyhovovat všem, kteří chtějí mít moře na dohled, večer klid bez diskoték, a zároveň si chtějí vychutnat procházku do městečka a nasát atmosféru. Zmrzlina, obchůdky, restaurace, dětské atrakce, jen tak posezení v parku, promenáda u pláže - to vše je z hotelu asi deset minut volnou chůzí.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Check in kolem 13.hodiny - pokoj v 5.patře nad venkovní jídelnou (tj. od cca 6,30 slyšíte zvuky sklízení nádobí z předchozího večera, prostírání nových příborů...když tím naštvaný číšník mrskne na stůl, pro někoho to nemusí být fajn budíček).

Ovšem pásky na ruku pro využívání všech možností all in jsme dostali přesně úderem 14,30 - když zavřela jídelna na oběd.

Pokoj velmi světlý a velmi prostorný, jako přistýlka nový rozkládací gauč, takže celkem plnohodnotné spaní. Matrace na postelích pohodlné a čisté. Bylo znát, že je místnost těsně po rekonstrukci, vše vonělo novotou, v koupelně byla cítit barva z natřených obkladů, na zemi sice nějaká flekatá stěrka (ale tam zřejmě ještě bude dlažba :-)). Novou lednici přivezli a zapojili až 2.den pobytu. Na balkoně dvě židle a plastový stolek, věšák na prádlo skládací připevněný ke zdi (takže se hodila šňůra na prádlo - velké osušky by věšák nepobral).

Na pokoji rychlovarná konvice, TV, chybělo mi zrcadlo /jen menší na zdi v koupelně/ a také nějaké židle na pokoji - na tento dotaz mi na recepci sdělili, že je to nový koncept (??) a že na podobně rekonstruovaných pokojích žádná křesla ani židle nebudou. No budiž. Ale hodily by se. Za dveřmi jen kovová tyč, kam si můžete přehodit nošené oblečení, aby nebylo s čistým ve skříni. Skříň měla 6 nových ramínek.

Klimatizace skvělá, tichá. Pokoj neměl žádné vypínání energií při odchodu, takže lednice mohla fungovat bezvadně celý den.

Na balkoně (resp. téměř na všech balkonech) velké množství hnízd jiřiček, které se tam s rozedněním slétávají a švitoří (aby totéž zopakovaly večer, když zapadá slunce a ochladí se). Pro někoho může být rušivé, pro nás to bylo hezké probouzení.

Co mi chybělo, byla síť proti hmyzu na balkoně (od 21h se automaticky rozsvěcí světla na balkoně, která přitahují spoustu hmyzu), z vnější strany balkonových dveří nebylo žádné madlo, kterým by se daly dveře přitáhnout a zavřít.

Strava a stravování  průměrně (4,4/5)

Na 4* hotel docela omezený výběr jídel. Snídaně klasika (vejce, zelenina, párky, sýr, pečivo čerstvě dopékané nebo můžete použít topinkovač, máslo, jogurt, palačinky a džem), tam nečekám zázraky.

Avšak oběd/večeře - stále se opakující typy jídel: hranolky (tuny hranolek!), pečené kuřecí či vepřové kousky, 2 druhy polévek - ty ovšem VÝBORNÉ!, přílohy rýže, dušená mrkev / kukuřice / kapustičky; plněné zelné listy, grilovaná cuketa / papriky. Ze zeleniny pak šopský nebo ovčárský salát, samotná okurka/rajče; zelný salát. Bokem pak olivy, samotná cibule, papričky a olej na dochucení. Ve srovnání s jinými destinacemi zklamání. Klasika bulharská - kebapčeta, kjuftěta, musaka, džuveč, kavarma apod. jsem zaregistrovala asi 3x za pobyt. Ryby také bída - pečené kousky ryb, rybí prsty, párkrát sardelky. Co bylo fajn - káva na každém kroku, kávovary v lobby baru, v jídelně, venku u bazénu 24/7 v provozu a káva výborná! Pití nealko z automatu bylo moc dobré (jablko, pomeranč, višeň, tonic, soda, citron), místní alkohol jak v jídelně tak u bazénu zdarma - ale to nemohu hodnotit, využili jsme jen pivo.

Překvapivě velká byla nabídka ovoce (melouny, broskve, meruňky, jablka, hrušky, kiwi, pomeranče, grepy) a sladkých dezertů.

Veškeré jídlo bylo okamžitě doplňováno, fronta se tvořila snad jen na ty hranolky...

Jídelna jak uvnitř (klimatizovaná), tak možné sedět venku (i po zavíračce jídelny). Vždy uklizeno a čisto, personál ochotný, pokaždé měnili svrchní ubrus na stole a prostírali příbory, když se střídali hosté u stolu.

Součástí byla i dopolední / odpolední svačinka - snack - nevyužili jsme ani jednou, ale šlo vždy o kousky pizzy (rychle mizela, když si dva hosté nabrali půl plechu pro zbytek kamarádů u bazénu), sušenky, takové mini koblížky. Ale zřejmě i to doplňovali svižně.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

U hotelu 2 bazény - jeden pro menší děti, druhý hlubší. Voda čistá. Dostatek lehátek i slunečníků, nikdy nebylo vše obsazeno. Vstup do bazénu pouze po docela vratkém kovovém žebříku (starší nebo lidé se zhoršenou pohyblivostí mohou mít problém!).

Na recepci překvapivě anglicky hovořící personál - vždy ochotní. Řešili jsme zaseklé dveře u koupelny - než jsem dorazila zpět na pokoj, už tam byl opravář.

Úklid denně a perfektní, uklízečky velmi milé a ochotné. Každý 4.den nové povlečení, ručníky výměna kdykoliv bylo potřeba, samotné prostěradlo jsme měli měněné snad co dva dny. Toaletní papír denně 2 ruličky. Zameteno, vytřeno.

V hotelu lobby bar, místo pro uložení kufrů a velkých nafukovacích hraček (aby se nemusely tahat na pokoj). Ve spodní části hotelu převlékací místnosti s uzamykatelnými skříňkami, asi i masáž a wellness, ale nevyžili jsme.

Pokud mají dítka absťák po počítačových hrách, i to hotel nabízí - gaming room, samozřejmě placené, večer vždy beznadějně obsazeno dětmi (a tatínky).

V hotelu 2 výtahy - jeden vedle recepce (větší a rychlejší), druhý na opačném konci budovy - menší a pomalejší, moc "ukecaný" - hlásí patra a otevírání dveří a dost to trvá. Ve špičkách, kdy se hosté hrnou na jídlo bývá rychlejší seběhnout po schodišti.

Vedle hotelu (u řeky, která je oddělena plotem, tak se o děti nemusíte bát) jsou dětská hřiště - houpačky, prolézačky, pískoviště. A také i animační kout se sezením ve svahu - díky zapuštění prostoru se hudba tolik nerozléhá a neruší. Resp. my jsme ji na druhé straně ani neslyšeli.

Jiné animační a doprovodné programy (např. u bazénu) jsme nevyužili, většinu času jsme trávili u moře nebo večer na procházkách po pláži a v městečku.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Moře na dohled, pěšky na pláž cca 5 min. - buď podél hotelu po chodníčku a pak po pláži nebo za hotelem Riu a cestičkou mezi Riu a fotbalovým hřištěm přímo k části vyhrazené pro hotel Casablanca. Slunečníků a lehátek vždy dostatek. Na lehátkách napevno připevněné matrace, ale dalo se vzít i lehátko bez matrace. Nebyl problém, když jsme si vzali 1 lehátko navíc. I zde se samozřejmě vyskytují ručníkoví běžci, co ráno sprintují obsadit si "první" místo :-). Fungoval zde bezvadně pán, který se o tuto část staral - pomáhal se slunečníky, řešil případné spory apod.

Střídají se placené a free pláže, u nás byla placená hned vedle - 6 lv za slunečník / 6lv za lehátko. Na dlouhé plážové promenádě (v parku doprava a stále podél moře) jsme viděli i cenu 3lv za slunečník/lehátko. Určitě se najdou i pláže, kde jako poplatek slouží konzumace nápoje či jídla z přilehlého baru, ale konkrétními typy neposloužím.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Do centra Obzoru asi 10 min - chodili jsme ulicí za hotelem Riu - přijdete k parku a amfiteátru. Směrem doprava a nahoru jsou uličky s obchůdky a restauracemi, lékárna, pekárna, větší obchod Aldo a Pepco (kdo toho nemá doma dost :-)), pak už se jen rozhlédnete a kamkoliv zamíříte, nezabloudíte. My si oblíbili promenádu u moře - je to více jak 2km chodníku podél pláží, krásný vzduch, restaurace, posezení na lavičce, každou chvíli se dá po schodech vyjít nahoru do ulic města.

Nebo z hotelu hlavním vchodem ven a projít klidnějšími uličkami města, lehkým stoupáním se opět dostanete na rušnější ulice Obzoru a pak i dál na náměstí, resp. za náměstím i na autobusové nádraží.

Pro případné výlety však doporučuji taxík, bude to rychlejší ;-) a bez nervů, lístků na bus byste se vůbec nemuseli dočkat. Nebo si pronajmout auto.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Město Obzor mě nadchlo, hotel samotný překvapil jen velmi prostorným pokojem. Zbytek takový standard. Kdo by hledal mouchy, našel by jich zcela jistě milion :-), ale my jezdíme do Bulharska především za mořem a pohodou.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Obzor - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání