Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Sol Nessebar Mare Hotel **** (Bulharsko - Nesebar - Nesebar)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2019
Přečteno: 568x
Recenze se líbila: 281 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0

Budu částečně kopírovat svojí recenzi z 29. 11. 2017, jednak proto, že si to hotelový personál zaslouží a lidi starší recenze málokdy čtou a také přidám pár nových informací, abyste si udělali lepší představu, než se rozhodnete utratit desítky tisíc.

Stále platí: Vynikající hotel, skvělé služby, zábava a atrakce pro děti, vynikající jídlo.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Ubytování výborné, pohodlné, lednička i televize na pokoji, čisto, všude čisto. Jediné co by se snad dalo vytknout je absence alespoň jednoho českého programu - jezdí tam docela dost Čechů, ale v TV je to jen němčina, polština, tuším ruština, ale na náš skvělý, televizi milující národ Bulhaři stále zapomínají....:)

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Strava opravdu skvělá, nestalo se že by něco došlo, což má velmi pozitivní vliv na chování hostů, protože se nikdo nikam nedere a nenosí si ke stolu hromady jídla, které pak nakonec nesní, což mi vždycky přijde jako neúcta k lidem, kteří se s tím vaří... Personál naprosto skvělý, přátelský a obrovský výběr jídel. I v době, kdy je jídelna zavřená se venku griluje, smaží se minidonuty, podává se zmrzlina a pod.- jen musíte první den areál projít a vychytat kde co a v kolik mají - nebo si to vyčíst - to první je ale zábavnější:). Pokud chcete zhubnout, tak v tomto hotelu se vám to rozhodně nepovede - neustále jsem se musel hlídat, abych nebyl celý den přejedený k prasknutí. Maso všeho druhu, hromady ovoce, med rovnou z pláství, sýry, salámy, hranolky, pizza, klobásky, těstoviny, humři, škeble, raci, dortíky, olivy, zelenina - všechno alespoň v 5 druzích - být tam měsíc, tak mě nevezmou do letadla:) Ještě nikdy jsem nezažil tak skvělý hotelový servis. Když přijdete na jídlo hned jak otevírají, stojí personám v řadě a s dětmi si plácají na uvítanou - taková blbůstka, ale děti se na to nekecám těšily. Pak samozřejmě řada postupně ubývá, jak musí začít odnášet nádobí... Opravdu klobouk dolů co se týká výběru personálu, protože jsou všichni opravdu velmi milí a vstřícní od pokojských až po servírky. V roce 2017 jsme třeba vůbec nezaregistrovali, že je v hotelu mimo jídelnu ještě cukrárna, která dělá opravdu vynikající dorty (ne obyčejné zákusky a samozřejmě zdarma) - moc doporučuji ji vyhledat. Málem bych se zapomněl zmínit - většinou se létá v noci, takže dorazíte na hotel brzy ráno. Pokoj dostanete až ve 14hod takže to chce plavky do příručního zavazadla, kufry vám recepční zamkne do skladu, na toaletě se převléknete a můžete se hned fláknout na lehátko a co je hlavní - i když máte správně nárok na jídlo až od oběda či večeře - ihned vám dají pásky na ruku a pošlou vás na snídani, což je naprosto skvělé po noci strávené na letišti v letadle, autobuse... opravdu takový velkorysý přístup hned na začátku pobytu oceníte. Abych také něco zkritizoval:) Jediné, co kuchařům opravdu ale opravdu nejde je sushi - vedle recepce je suši bar, ale pokud jste někdy v životě nějaké suši jedli a tedy víte, jak má chutnat, tak to co je tam k dostání raději vynechte - je to jen taková rýže bez chuti zabalená do něčeho zeleného také bez chuti:) To je ale opravdu jen zanedbatelný detail - až si budu chtít užít suši, zajedu si do Japonska a ne do Bulharska:)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,7/5)

Spousta vodních atrakcí pro malé i velké děti, nádherné brouzdaliště pro nejmenší, venkovní posilovací stroje, stolní tenis, dva velké bazény, venkovní divadlo, kde je každý večer minidisko pro děti a pak nějaké představení. V roce 2017 jsme na ně nechodili - děti byly ještě malé, ale letos ano a vůbec to nebylo špatné!!! a třeba kouzelnické představení bylo opravdu dobré. Jediné z představení na téma "Zachraňte planetu" jsme hned odešli, neboť už po 5minutách bylo zřejmé, že to já zlý bezohledný bílý muž ničím těm "chudákům" v Africe planetu a stačí, že tyhle ekologickomultikulturní bláboly slyším denně u nás z televize, že už mám dojem, že i "Žena za pultem či Major Zeman" byly proti dnešku ideologicky neutrální seriály:) V areálu je i hřiště na tenis a volejbal, ale moc nadšenců na nich v tom horku poskakují není. K večeru placené atrakce jako jízda na dětských motokárách nebo na dětských člunech po bazénu, malování na obličej, dětské stříkané tetování a pod.. Personál vynikající jak už jsem zmínil. Jestliže v roce 2017 jsme trochu bojovali o lehátka, tak letos už to bylo v pohodě - hodně jich přidali a okamžitě se to projevilo tím, že si je lidé přestali zbytečně zabírat, což nás mile překvapilo. Některé atrakce v aquaparku nejsou otevřeny celý den, ale jen třeba několik hodin, takže se dívejte na cedule. Velké tobogány jsou až od určité výšky dítěte (mám pocit že 1m) a modrá U rampa na které se jezdí na takových nafukovacích kruzích je až od určité váhy dítěte!!!!!, ale pokud máte menší lehčí dítě, můžete jet na dvojkruhu s ním a je to v pohodě. Ty menší bezobslužné fungují celý den. V hotelu jsou i dva krámky kde si můžete koupit všechno možné a hlavně nafukovací blbosti pro děti, takže pokud je nemáte ve skříni, doporučuji je koupit až tam, vyjde to nastejno a nemusíte se s nimi tahat z ČR. Hotel má animační programy pro děti, ale spíš je to pro ty menší. Každý den také probíhají nějaké akce pro dospělé jako lukostřelba nebo střelba ze vzduchovky, ale je to jen taková legrace - s lepším lukem i puškou střílím na zahradě:) Děti tam neposílejte - střílení ze vzduchovky je až od 16let, což můj 8letý syn nechápal, když jen letos vystřílel už asi 1500 diabolek a kilo bombiček na CO:) ale já je chápu - dítě s vystřeleným okem by asi nebyla dobrá reklama:) Já osobně dávám přednost 9mm:) ale třeba si to zkusíte. Nudit se ale vaše děti rozhodně nebudou...

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž není tak skvělá, ale rozhodně vám pobyt nepokazí. Pláž nepatří k hotelu, takže musíte zaplatit lehátka, ale když máte peníze na zájezd do tohoto hotelu, tak poplatek přežijete - výhoda je, že si hodně skrblíků raději lehne na ručník a tím je spousty lehátek volných, i když placených. Další možnost jsou terasy nad pláží, které patří hotelu s lehátky a měkkým polstrováním, což je v pohodě, pokud máte velké děti, které umí perfektně plavat (moře je ale tak mělké, že je spíš problém si zaplavat, než se utopit:)) a můžete je nechat vykoupat samotné. Když ale máte malé děti, které nemůžete nechat bez dozoru ani minutu, zaplatíte si lehátko a slunečník na pláži a je to v pohodě. Na pláži je stále přítomen profesionální plavčík, ale dno se svažuje tak pozvolně, že děti stačí ještě 20m od břehu. V moři žádné šutry, jen sem tam nějaké ty řasy na dně, takže boty do vody jsou zbytečné. Když už si nataháte všechny ty nafukovací nesmysly a lopatičky k moři a zaplatíte lehátka, je hloupost odcházet na jídlo všichni najednou a všechno tahat zpět. Vystřídejte se s manželkou - času je bohatě a nemusíte se rozhodně bát, že budete o hladu - i půl hodiny před "zavíračkou" se najíte stejně, jako když jídelnu otevřou. Jo ale berte si s sebou kraťasy a tričko, pokud nechce před každým jídlem na pokoj - do jídelny se nesmí v plavkách a to je dobře. Moc živočichů zrovna v tomto místě na dně nenajdete, stejně tak je v moři velmi málo mušlí, což je také jediný důvod proč tam jezdíme jednou za dva roky a ne každý rok - mé děti tráví snad víc času pod vodou než nad ní a tady není moc co "lovit".... ale pokud máte "normální" děti, tak je pro ně moře v pohodě:) Pití si musíte na pláž přinést, nebo je tam malé bistro, ale z peníze... Nečekejte průzračnou vodu jako v Chorvatsku - vlny samozřejmě víří písek.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Za okolí hotelu jsem se rozhodl bodovat hotelový areál - je skvělý, upravený perfektně uklizený. Jinak za plotem je jen další hotel další a další - nakonec co byste čekali - nekoupili jste si poznávací, ale pobytový zájezd, tak kam byste chodili:)

Kousek (pár km) je poloostrov Nessebar, ale chce to vzít si taxi, pokud nejste turistická rodina - pěšky je to docela štreka - já to děti předloni donutil ujít, ale nadšené nebyly:). Nečekejte ale nějaké historické zázraky, až na pár starobylých kostelíků a změť křivolakých uliček je na domech vidět 50let socialistické lidové tvořivosti a domy mi spíš připomínaly českou chatovou osadu, kde si každý svůj domeček nějak vylepšil palubkami, ale nechci vás odrazovat - třeba když se náhodou zatáhne, tak proč ne.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Jedno ze dvou nejlepších míst, kde jsem s rodinou byl (druhé je v Djuni). Na předešlých dovolených v jiných hotelech v Bulharsku jsem vždycky lidem říkal - bylo to výborné, ale musíte se předem smířit, že služby jsou tak nějak Bulharské a být trochu nad věcí a ani v cenově srovnatelném hotelu v Řecku to nebylo na jedničku, spíš 2-.

Tady to ale neplatí!!! - služby jsou v tomto hotelu opravdu skvělé a Bulhaři jsou obecně nesmírně pohodoví a milí lidé, obzvláště k dětem.

Celé rodině se nám tam OPĚT velmi velmi líbilo. Opravdu jsem za celý pobyt nezaznamenal cokoli, co by mě vadilo. Rozhodně doporučuji, pokud nemusíte držet přísnou dietu:):). Skvělé je, že po dvou letech jsou hotelová služby stále tak výborné (ne-li lepší), což značí, že si vedení opravdu dává záležet na výběru personálu a na péči o hosty.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 13
z 15 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Nesebar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání