Napsat recenzi

Hotel Sandy Beach **** Bulharsko - Albena

Recenze hotelu Sandy Beach Hotel **** (Bulharsko - Albena - Albena)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2023
Přečteno: 6x
Recenze se líbila: 55 čtenářům
Fotografie: 33
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Oprava Oprava
  • Fakt parádní Fakt parádní
  • No líseň No líseň
  • Plíseň Plíseň
  • Fakt dobrá díra Fakt dobrá díra
  • Co dodat Co dodat
  • Hodně prachu a hlučná a sušák je opravdu malý Hodně prachu a hlučná a sušák je opravdu malý
  • To je barebná úprava To je barebná úprava
  • Komáři si vždy cestu našli Komáři si vždy cestu našli
  • Tak jsem měl z toho blbý pocit Tak jsem měl z toho blbý pocit
  • To je fakt něco, po tomhle jsem musel do pokoje To je fakt něco, po tomhle jsem musel do pokoje
  • Nádherná pláž Nádherná pláž
  • Trošku vlny Trošku vlny
  • Po odchodu hostů v 18:30 Po odchodu hostů v 18:30

Hotel z venku z dálky vypadá dobře, z blízka vypadá hodně zanedbale, potřebuje hodně rychlé opravy fasády a s lepší technologií než posledně. Z dálky fotky jsou přijatelné. Olupující se barva, usazené nánosy prachu napovídají, že hotel už má nějaká dobrá léta za sebou, nicméně je u velké prostorné pláže a dle obsazenosti lehátek může být naplněn dle mého odhadu na 70 - 75%. Na první bližší pohled mě zklamal.

Ubytování  průměrně (3/5)

Pokoj promo mě opravdu zaskočil, jak kdybych se vrátil v čase. Chodbička je úzká dva se vedle sebe nepostaví, má to na svědomí vestavěná skříň, kam si více četná rodina s dětmi mnoho věcí neuloží, málo ramínek – 5 ks a pokoj je s přistýlkou koncipován na 5 osob. 1 manželská postel, palanda - 2 postele nad sebou a rozkládací křeslo, televize - asymetricky umístěná ve výklenku s dálk. ovladačem, stolek pod větším zrcadlem, ve stolku zabudovaná malá lednice, na nápoje dostačující, na stolku varná konvice šálky na čaj, skleničky na víno a minerálky po 2 ks. Dva opravdu malé noční stolky bez šuplíků, pouze s malým úložným prostorem. Klimatizace funkční s dálk. ovladačem, jen ventilátor s výměníkem na balkóně značně hlučný, spát se u toho nedá. Pokoj, ač vypadá po rekonstrukci dle stropů, tak závěsy, záclony síťová ochrana vstupu na balkón, jsou hooodně opotřebované a trošku i dost potrhaná síťovina a tak na spaní musíte v létě počítat s návštěvou komárů, co je dost nemilé. Nicméně závady, které jsem našel na pokoji odstranili během dne, ovšem způsobem, který bych nečekal. Varnou konvici, která vyhazovala jističe vyměnili to bylo ok, ale lampičce, které chybělo stínítko na ohebném rameni, dali nepřiměřeně těžké stínítko a nejde ji nastavit na požadované místo.

Úklid byl prováděn denně a celkem ušel, co vím tak vynesla uklízečka odpadky, upravila postele, "denně měnila ručníky" a zda luxovala, to nevím, ale vytřená podlaha v chodbě a v koupelně byla. S úklidem v pokoji jsem byl přiměřeně spokojený.

- Koupelna 0 *

se nachází na začátku dlouhé úzké chodby s toaletou, je menší a pouze s malým větratelným vyklápěcím okýnkem, žádné jiné odvětrávání odsávacím ventilátorem. Ve sprchovém koutu je plíseň i na závěsu, stejně tak pod schůdkem ze sprchy a na vstupních dveřích zevnitř. Sprchový kout má zatahovací závěs. Ve sprchovém koutě je značně kluzko při sprchování. Mě neodtékala voda. Po nahlášení závady někdo odstranil mřížku se sítkem a zbyla díra v podlaze (cca 10 cm), o kterou jsem se mohl poranit. Opakovaně jsem na to upozornil v recepci. Na další reklamaci už nikdo nereagoval, co dodat... Samostatná sprchová hlavice do ruky, stříkala i bokem, raději jsem využíval tu pevnou shora.

Velké zrcadlo nad umyvadlem nemá klasické osvětlení na tvář, takže ženy při líčení na sebe špatně vidí, stejně tak muži při holení, nicméně je tam na rameni zrcadélko se zvětšením skoro nad toaletou. Velké zrcadlo se hodně mlžilo, prostě to okénko nestačilo. Stropní osvětlení je málo na osvětlení, kor, jako mně nesvítilo vše. Po poklepání na bodovou žárovku, se vždy rozsvítila. Celkově se tam držela vlhkost a musel jsem nechávat otevřené dveře do chodby. Utěráky v koupelně neschli i tak. Na jejich sušení nebylo na balkóně místo. Ale za to je denně měnili i když dle slov recepčního minimálně 1x za tři dny.

-Balkón ** je sice přiměřeně prostorný, s kruhovým opravdu malým stolkem a 2 ks plast. křesílk, ale pro početnější obsazení pokoje je nedostatečně velký sušák na prádlo, je fakt minimalistický i pro dva, chtělo by aspoň dva nebo spíš jeden velký rozkládací sušák. Takže kde sušit osušky z pláže a ručníky z koupelny?

Zábradlí na balkóně už začíná reznout, barva se olupuje, je zaprášené, stejně tak kovové potrubí výměníku a vše je špinavé kolem prachem. Balkóny mezi pokoji jsou oddělené mrížkovaným pevnostním sklem o síle 10 mm. Ve spodní části u zábradlí je tahahaná ½" trubka a u ní se olupuje omítka. Před balkonem stojí vzrostlý strom, opadávajicí suché listí máte denně na balkóně a tak výhled na moře a na bazén nemáme z 1.patra. V chodbě si tak musíme vždy svítit, pokoj je celkově moc tmavý.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Jídelna *****

Stylově moc hezky uzpůsobená jídelna i s venkovním stolování a minutovým oddělením na terase. Bohatý výběr jídel, každý den si člověk mohl vybrat z bohaté nabídky pro děti i dospělé. Pití – alko i nealko, ovoce, zelenina, saláty, zmrzlina, horké a studené nápoje, teplá a studená jídla, zákusky, minutky a pečivo všeho druhu, dle chutí dětí i dospělých. Jedna z mála místností v hotelu na vysoké úrovni. Nicméně mně štvalo, že hosté hotelu nedodržovali nařízený dress code a klidně na všechny jídla chodili v plážovém oblečení, asi jako z pod stanu na Máchově jezeře. Často jsem si musel nejdřív zjistit, zda není mokrý sedák, nebo zalepené opěradlo od potu a opalovacích emulzí. Plýtvání jídlem byla zvláštní kapitola, hlavně malé děti bez dozoru rodičů si nabraly tolik, že by to bylo i pro dva dospělé. Ovšem u mnoha dospělých tomu nebylo jinak a pak víc, jak polovinu jídla nesnědli. Další nešvar, který mi vadil, i když tam byly nerezové chňapky, vidličky, lžíce, tak mnoho lidí si nabíralo ať zákusky, melouny pečivo rukami a třeba ho i ohmatané vraceli zpět. Třeba si při tom i olizovali prsty před vrácením, to mě fakt nadzvedlo. Nebo chtěl jsem si dát špagety a jak jsem stál ve frontě, tak člověk přede mnou ochutnával omáčku na špagety přímo ze sběračky z mísy, dle mluvy to mohl být Rus, nebo Bulhar, nevím. To prostě nevymyslíte, to musíte vidět. Už jsem pak na špagety neměl chuť. Na hygienická pravidla si někteří lidi nehrají. Úklid použitého nádobí ze stolů byl briskně odnášen brigádníky standardně slušně oblečenými v bílém vrchním dílu a v černém spodním dílu. Většina brigádníků byla asijského vzhledu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

-Personál ****

Vstřícný a milý, až teda na opravu závad. O závadách s hosty neradi mluví v recepci a stejně je všechny neodstranili. Nicméně elektrikáři přišli do hodiny a zapomenuté dodání ručníků a osušek řešili do 5 min. od nahlášení, ale vždy záleželo, kdo byl na recepci. Ostatní závady průběžně. A jednu vůbec.

- Recepce ***

Prostorná klimatizovaná hala, žel chtěla by už renovaci, za mého pobytu tam smrděl „značně“ několikrát záchod. V hale se nachází recepce po rekonstrukci a bar, také po rekonstrukci, které nesedí dle mého vkusu, stejně, jinak stropy, v kterých je montovaná klimatizace, vypadají zvláštně. Obsluha baru je milá a vstřícná, na recepci už méně, je sice snaha s hosty komunikovat, ale je to prostě Balkán. Sedací soupravy v hale, jsou z mého pohledu nepohodlné a zbytečně veliké. Za recepcí se nachází výtahy, schodiště a vchody do chodeb k pokojům, dost nesmyslně označené na první pohled. Dostala mě skutečnost, že vedle recepce je možnost uložení do trezorů cenností a to za 50 leva (cca 26,5 €) na 7-10 nocí. V propozicích CK je psáno trezor za poplatek a tohle není trezor na pokoji, jak je běžné u hotelů ve světě, kde je trezor už v ceně ubytování.

- Chodby a schodiště 0 *

Opravdu tmavé chodby mají automatiku osvětlení na pohyb, koberce už pamatují mnohé. Ovšem rezavé a oprýskané schodiště k mému pokoji, kde mě ubytovali, to je opravdu něco, až jsem měl strach zda ještě vydrží. To nejde si nevšimnout. Na schodech urvané chrániče hran schodů, utržené lino, rezavé a loupající se zábradlí, no prostě něco s čím se jen tak nesetkáte. Nepopsatelné

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

-Pláž*****

Pláž je neskutečně velká, neviděl jsem ji nikdy plnou hostů z hotelu. Na pokoj jsou dvě lehátka a slunečník v ceně, vícečetné rodiny samozřejmě využijí více lehátek i slunečníků. Hotel je odhadem tak pro 450 hostů, pláž s lehátky a slunečníky je ještě pro další dva hotely, ale jak jsem psal, nebyla zaplněn ani z 75%, kdykoli někdo přišel místo si našel. Co jsem odhadem spočítal je to pro cca 1000 lidí. První dvě řady od moře jsou zpoplatněny, denně tam vybírá místní kontrola poplatek na celý den za dvě lehátka a slunečník.

Žel mnoho hostů je nepořádných a nechávají po sobě plastové kelímky od pití z baru od bazénu, nedopalky hrabou do písku. Úklid pláže je sice prováděn a kelímky do rána zmizí, ale nedopalky ne. Na pláži není žádný bar s občerstvením. Od prvního lehátka při vstupu na pláž k baru je to 75-80 m, stejně tak od 1.lehatka k lehátku u moře. Takže tam od moře pořád někdo pendluje. Vyzráli na to početné rodiny Němců, Rumunů a Bulharů, kteří sem létají a jezdí častěji a vozí si sebou podnosy různých velikostí. U každého stojanu se slunečníkem je cca 50 cm kruhový stoleček pevně spojený se slunečníkem. Obrovskou výhodou je čistota vody. Na dno je vidět z 1,5 m ráno dokud nejsou vlny a odpoledne při vlnách, tak z 1m. Zažil jsem i červenou vlajku. Ale i tak tam lidi lezou a nedbají pískotu plavčíků. Moře prostě perfektní a nebýt nepořádku po hostech byl bych nadmíru spokojený. Teploty vzduchu na pláži se v červenci v odpoledních hodinách v druhé půlce měsíce r. 2023 pohybovaly od 30 do 33°C, v noci v rozmezí 20 - 24°C, teplota vody od 24 do 26°C. Prostě, když pominu hotel, tak moře je úžasné, až na občasné červené vlajky za silného větru a velkých vln. Zažil jsem i bouřku a ta byla vydatná, co do blesků a spadlé vody.

Na promenádě u pláže hotelu Sandy Beach je buňka červeného kříže a denně je k ní přistavěná sanitka, zda tam má službu i doktor netuším, ale dvě osoby se tam vždy ve zdravotnickém letním oblečení pohybují.

-Bazén ****

Je plněn minerální teplou vodou 28°C, sice je opravdu velmi málo venku cítit sirovodíkem, ale třeba po moři před návratem výborný na vykoupání a "odsolení". Je dost malý na celý hotel. Jediné, co mi vadilo, je šlem po okraji bazénu z minerálních usazenin. Chtělo by to často odborně odstraňovat. Zaujal mě plavčík u bazénu, byl vždy v pohotovosti a nekompromisně pískal na nepřístojnosti hostů, co u mě sklidil velké plus! Bazén měl různé hloubky, jak pro mimina až po dospělé do 1,2 m. U bazénu je venkovní bar s ochotnou obsluhou, funguje perfektně, otvírá v 9:00 a zavírá v 17:00.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Nic moc

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Albena - městečko ***

Malé městečko s dvěma "malými supermarkety" s předraženými položkami pro turisty. Městečko je postaveno vlastně z hotelů, pěšky se dá obejít asfaltovou kolonádou od východního po západní hotel na pláži a pak kolem přes lesík na "hlavní třídu", kolem Dino parku zase až k východnímu hotelu. Mně to vyšlo cca na necelých 11 000 kroků. Po městečku se samozřejmě můžete svést turistickým vláčkem za dost přehnanou turistickou cenu. Ostatně mnohé ceny jsou zde "turistické", uvedu v přepočtu na Kč, minerálka 1,5 l v obchodě Aldo vyjde dle druhu na 35 - 45 Kč, 1,5 l Coca-Cola 50 Kč, pivo 35 - 45 Kč, na pláži 0,5 l minerálka 50 Kč, 0,5 l Coca-Cola 60 Kč, pivo v láhvi 50 Kč, velká pica 250 - 300 Kč, zmrzlina 30 - 35 Kč, magnetka malá 19 Kč - velká 25 až 38 Kč. Třeba Rose oil asi 5 ml 925 Kč.

Na promenádách kolem hotelů jsou stánky se vším možným od suvenýrů přes bižuterii, stříbro, věci do vody, pohlednice, pochutiny a lákadla pro děti, oblečením na pláž, boty, drogerie - parfumerie, jedna lékárna... až po zlatnictví v kamenných obchodech v hotelu. Jinak zde nic moc není. Vše je uzpůsobeno pro rodiny s dětmi a že děti je tady hodně.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 2
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Albena - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání