Napsat recenzi

Deset dní lázeňské pohody

Recenze hotelu Kaliopa Hotel *** (Bulharsko - Albena - Albena)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 448x
Recenze se líbila: 357 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0

Recenze občas zkreslují, tak jsme se jimi nechtěli nechat ovlivnit. Většinou moc neočekávám - o to více jsem byla překvapena zde. Čisto, relativně klid, žádné diskotéky pod okny, zkrátka lázně... S tím souvisí i o něco vyšší ceny (ale nijak drasticky, o 1-2 Lv. u věcí, na které je člověk zvyklý třeba z jiných destinací), ale zároveň i čistší prostředí, uklizené ulice a upravené cesty (což se o některých místech Bulharska říci moc nedá).

Jeli jsme do neznáma, odjížděli přijemně překvapeni a určitě jsme zde nebyli naposledy.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Měli jsme třílůžkový pokoj s přistýlkou. Rozložit přistýlku, tak se tam člověk moc nehne, pokoje jsou menší, než jsme měli v jiných letoviscích. Sprcha (pozor! - znalci bulharského zednického řemesla ocení ve sprchovém koutě vyzděný výrazný předěl na podlaze, takže po vysprchování se v koupelně nepohybujete v kaluži vody a ta odtéká jen tam, kam má. :-) Na pokoji klimatizace, minibar (velká 1,5l lahev se tam ale nevešla), balkon se dvěma křesly a stolkem, sušák na prádlo. Výhled v našem případě na bazén a moře.

Ocenili jsme, že na rozdíl od větších hotelů v okolí byl tento bez jakýchkoliv hlasitých animačních programů (které se ovšem nedalo přeslechnout z okolí) a cca kolem 23 hodin jste mohli z pokoje poslouchat už jen zvuky moře a dohasínající večerní život na promenádě.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Jedním slovem LUXUS. Dochází se do nedaleké restaruace hotelu Amelia (asi 3 min. cesty) a kdo bude trvrdit, že se jídla opakovala, či si nevybral, tak lže. Snídaně klasické - vajíčka, sýry, několik druhů uzenin, zeleniny, ovoce - hrozny, švestky, jablka, meloun červený/žlutý, broskve, nektarinky, hrušky; jogurty, cereálie, marmelády, kompoty, různé zapečené tousty, croissanty, běžné pečivo atd. K večeři snad nebylo jedno jídlo stejné - ryby, brambory na různý způsob (ocenila jsem, že ani jednou se neobjevily hranolky), rýže, těstoviny, grilovaná zelenina (směs paprik, cuket, lilku a cibule), teplá kukuřice, baby mrkev, brokolice, maso vepřové, kuřecí, pokrmy z mletého masa, různé druhy omáček, dále čerstvé zeleninové saláty, olivy, na dochucení mnoho druhů koření a olejů. A neskutečně dobré (a dost sladké) dezerty. Obsluha bez problémů, vždy ochotná a stoly upravené, čisté. Jeden večer byl věnován mořským plodům, např. rizoto s mušlemi, mušle samotné, krevety, kalamáry... Nádherná prezentace jídel. (pochopitelně - lidi nevychováte, takže občas se i tady našli hulváti vršící si na jeden talíř bezhlavě vše, na co narazili, dokud jim pokrmy nepřepadávaly z talíře, stejně jako nátury s dost odlišnými zvyky při stravování - ne každý za sebou zasune židli a udržuje stůl v čistotě). Kapitolou sama pro sebe je pan šéfkuchař, vždy pečlivě oblečený a s úsměvem na tváři připravený řešit cokoliv, co hosta napadne, a přitom po očku sledovat personál. Celý večer vítal hosty, rád se s nimi fotil, k malým dětem neskutečně milý a vstřícný (ale to veškerý personál).

V hotelu Kaliopa je v provozu bar v přízemí a u bazénu a také menší hotelová restaurace, která plynule přechází v plážovou restauraci (stejná obsluha).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Recepční hovoří rusky, německy, anglicky (vesměs tyto národnosti jsou nejčastějšími hosty hotelu). Úklid denně - vysávání, vytírání podlahy, stlaní, jednou týdně výměna ložního prádla, ručníky jsme měli nové snad denně, obden doplňování hotelových mýdel a sprchových gelů. Pokaždé krásně naaranžováno na posteli. S uklízečkami není problém si dohodnout úklid v jinou dobu, než jsou zvyklé (v době našeho pobytu měla asi každá z uklízeček jedno patro hotelu a úklid našeho pokoje vycházel na 13.-14. hodinu, tedy čas, kdy si člověk rád jde od vody a slunce odpočinout), mluví i rusky a jsou velmi ochotné a milé.

Hotelový bazén plavčík denně čistil, zametal a neustále uklízel okolí (u bazénu stojí mohutný strom, takže při větrných dnech nepořádku až až), stále dokola utírá lehátka, rovná, vybírá nečistoty z vody a sleduje provoz, měří vlastnosti vody, vysává nečistoty z bazénu. Lehátka u bazénu i slunečeníky jsou zdarma.

V hotelu není směnárna, recepční nás odkázala na hotel poblíž (průchodem cca 100 m), kde je směnárna i bankomat.

Wi-Fi k dispozici v prostorách recepce, na pokoji šla jen první dva dny pobytu. Ale to není mé kritérium pro výběr dovolené, takže v tomto směru nebudu objektivní. Ruské a anglické děti ovšem v křeslech na recepci "pařily" na počítačích téměř celý den (s pytlem chipsů a colou v dosahu), takže nejspíš to frčelo celkem slušně :-).

Pláž a moře  průměrně (4,9/5)

Široká pláž přímo u hotelu, oddělená jen bazénem a pěší promenádou. Denně večer strojově uklízená. Na pokoj byla 2 lehátka a 1 slunečník zdarma, nebyl problém si další lehátko dokoupit (5 Lv.), při větším štěstí i jen přisunout z vedlejších neobsazených míst. Plavčík od 8 do 18 hod., pracovník na pláži neustále kontroloval stav lehátek a slunečníků, měnil poškozené, vždy srovnal lehátka po odchodu hostů z pláže.

Volných míst vždy dostatek, nikdy nebylo obsazeno vše, co k hotelu patřilo.

Na pláži naleznete i velkou plážovou knihovnu s mnoha tituly v mnoha jazycích (ano, i češtinu jsem tam objevila). Knížku si můžete bezplatně půjčit, číst a pokud to nestihnete, tak klidně i vzít domů. Samozřejmě s prosbou, aby se jednou vrátila na své místo. Krásný počin a určitě i díky tomu bylo na pláži vidět o dost více čtoucích lidí, než kde jinde.

Sprchy v určitých vzdálenostch mezi jednotlivými hotelovými plážemi.

Moře je příroda, kterou nenaplánujeme, tudíž nehodnotím. V době našeho pobytu bylo nádherně čisté a průhledné, minimum řas, na dně spousta malinkých krabů poustevníčků (zjistila jsem, když přede mnou utíkala mušle :-)). Jeden den (po bouřlivé a větrné noci) jsme zahlédli pár medúz a byo i více řas, ale nic vyloženě obtěžujícího. Tři dny větší vlny kvůli silnějšímu větru a plavčíci důrazně dodržovali zákaz používání nafukovacích předmětů ve vodě při takovém počasí.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Ostaní objekty kolem hotelu Kaliopa tvoří jeden komplex, oddělený vlastně jen průchody u hotelových supermarketů a vlastními vchody do jednotlivých hotelů. Za hotelem Amelie (restaurace) se nachází "hlavní" třída, v podvečer ožívá spoustou stánků se suvenýry a klasickým bulharským artiklem (výrobky z růží, koření - to je levnější koupit přímo v marketech u hotelů než ve stáncích, kožené drobné výrobky, tradiční keramika), atrakcemi (spíše pouťového charakteru - bungiee na trampolíně 10 Lv. za 15 min., autíčka - 5 Lv. na 3 min / 9 Lv na 6 min). Možnost projížděk kočárem taženým koňmi, retro focení v kostýmech, malování, úpravy účesů, tetování henou aj.). Na pěší promenádě mnoho stánků (ledová tříšť 2 Lv., nanuky 1,5 Lv. - 6 Lv., točené zmrzliny 1,5-2,5 Lv., sladkosti, popcorn), na pláži občas dětské hřiště, dostatek laviček, na kterých se dá spočinout a jen tak si užívat večer.

Občas restaurace (klasika - čím blíže k moři, tím dražší), pokud zajdete více ke stranám střediska, skoro až na konec resortu Albena, jsou ceny nesrovnatelně nižší a více se (dle mého) blíží jídla tradičním bulharským pokrmům. Jinak vévodí burgery, pizzy, "pravé" norské pokrmy, vídeňský řízek atd. :-(( škoda. Ale zákazník si zřejmě žádá...

Po městě jezdí několik barevných vláčků (přehledné mapy s dobami odjezdu u každé ze zastávek, nemůžete minout, je to všude - dospělý 3 Lv./ dítě 2 Lv.). Bez problémů se tak dostanete kamkoliv po Albeně. V ulicích jsou dále rozmístěny i přehledné mapy resortu, takže vždy víte, kde se nacházíte a kam jít.

Nedaleko hotelu (5 min.) se nacházejí prodejny Aldo - klasická samoobsluha. Bankomaty - jeden právě u obchodního centra u pláže (malé Aldo), druhý hned za hotelem Kaliopa, je zde i směnárna. V mnoha těchto "supermarketech" se dá bez problémů platit kartou.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Celkový dojem pokazil jen příjezd, kdy řidič autobusu od CK zatavil u jakési závory, vyložil nás a mávnul rukou, jako že tím směrem někde je Kaliopa... Nebýt map v telefonu, tak se tam s kufry v poledním vedru vláčíme ještě dnes.

Ale to vše je zapomenuto při pohledu na mořskou hladinu z hotelového balkonu. Parádní dovolená - tedy pro nás. Kdo bude hledat chyby, najde si je vždy. Nám šlo o to, užít si společnou dovolenou a to se splnilo.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 9 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Albena - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání